Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Οι εκδηλώσεις της Ορεστιάδας για το ΟΧΙ

*Η κ. Βέρα Μαυρίδου στην εκφώνηση της ομιλίαςΟλοκληρώθηκαν στη Νέα Ορεστιάδα, οι 9ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 με τίτλο «Θράκη- Ήπειρος: Προμαχώνες Ελληνισμού».
Ήταν μια συνδιοργάνωση  του  Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου της πόλης με τον Σύλλογο  Ηπειρωτών Βορείου Έβρου και Φίλων «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ» και το Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νέας Ορεστιάδας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.) με έκθεση φωτογραφιών από το έπος του Σαράντα, ομιλίες, επισκέψεις σχολείων και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις. Ανάμεσα σ’ αυτές είχε προγραμματισθεί και μια ομιλία μου με θέμα «Το Άσμα Ηρωικό και Πένθιμο για τον Χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας, γράφτηκε για Θράκα Ανθυπολοχαγό». Επειδή δεν μπόρεσα να παρευρεθώ προσωπικά στην εκδήλωση, λόγω αναρρώσεως από ολική αρθροπλαστική αριστερού γόνατος,  την ομιλία μου εκφώνησε η διευθύντρια της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης Νέας Ορεστιάδας και δημοσιογράφος, κ. Βέρα Μαυρίδου. 
*Ο αντιπρόεδρος του Μουσείου κ. Ι. Σιωπίδης κατά την παρουσίαση του σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος σε μαθητές

Την εκδήλωση της 27ης Οκτωβρίου, παρουσίασε η Δημοτική Τηλεόραση Νέας Ορεστιάδας και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο You Tube.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νίνα Γκούδλη
Ευχαριστώ πολύ Παντελή για την ανάρτησή σου! Συγχαρητήρια για την υπέροχη ομιλία που δείχνει πόσο αγαπάς τη Θράκη Καστρινέ μας!...

Ανώνυμος είπε...

Soula Sanskri
Xίλια μπράβο, είμαστε υπερήφανοι για σένα καλέ μου φίλε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ουρανια Μαυριδου
Παντελή θερμά συγχαρητήρια!!! ΣΩΣΤΟΣ όπως πάντα!!!

Ανώνυμος είπε...

Kostas Patialiakas
Θερμά συγχαρητήρια για το κείμενο της ομιλίας σου. Ένα κείμενο συγκινητικό και πατριωτικό, που έφερε στην επικαιρότητα τον Ελληνοθρακιώτη πολεμιστή, Αξιωματικό και Οπλίτη, που έπεσε ηρωίκά μαχόμενος στα πεδία των μαχών, προσφέροντας στην πατρίδα του την ίδια του τη ζωή, το πολυτιμότερο αγαθό. Το προσκλητήριο σου Παντελή ας αποτελέσει ερεθισμό για έρευνα και εντοπισμό των ηρώων αυτών. Το πρώτο λόγο έχουν οι εκπαιδευτικοί και οι τοπικοί δημοσιογράφοι, αλλά και πολλοί άλλοι. Μετά το λόγο θα έχει η τοπική αυτοδιοίκηση. Στοιχεία για την έρευνα μπορεί να αντληθούν από την Υπηρεσία Στρατιωτικών Αρχείων και τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού. Ήδη ο στρατός έχει τιμήσει με την ονοματοδοσία Στρατοπέδων πολλούς από αυτούς. Ας είναι αιώνια η μνήμη τους!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ουρανια Μαυριδου
Ο απόηχος του κειμένου της ομιλίας του φιλου PantelisAthanasiadis πολύ ΘΕΤΙΚΟΣ!! Νάναι πάντα γερός γιατί είναι πηγή ανεξάντλητης γνώσης!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...