Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Το ρουσφέτι βαθειά ριζωμένο στους πολιτικούς!!!

*Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος

*Μια κυνική ιστορική παρότρυνση


Γράφει ο Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης

          Το ρουσφέτι είναι διαχρονικά, μια από τις ανοιχτές πληγές της ελληνικής κοινωνίας και αυτό το ομολογούν όλοι, αλλά ποτέ δεν καταβλήθηκαν προσπάθειες για να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό.
          Η λέξη ετυμολογικά έχει τουρκική προέλευση. Η λέξη ρουσφέτι, που έχει ενσωματωθεί στο νεοελληνικό λεξιλόγιο, προέρχεται από την τουρκική rüşvet η οποία βασικά σημαίνει "δωροδοκία" και αναφέρεται στην πρακτική, της συνήθως αναξιοκρατικής εύνοιας προς ορισμένους εις βάρος κάποιων άλλων, με σκοπό την εξαγορά υπηρεσιών.
          Η ιστορία έχει αποδείξει, ότι η έννοια του ρουσφετιού είναι βαθειά ριζωμένη και στις λαϊκές μάζες, αλλά και στις ιθύνουσες τάξεις. Βασικά στην τάξη των πολιτικών, που εμφανίζονται ως διαμεσολαβητές μεταξύ των πολιτών και ενός κακώς διοικούμενου κράτους. Μπορεί κανείς να πεί ότι το ρουσφέτι είναι εγκατεστημένο στο DNA των πολιτικών.
          Μια εκπληκτική ιστορία, αφηγείτο ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωάννης Τριανταφυλλόπουλος για τον πατέρα του Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο καθηγητή του Ρωμαϊκού Δικαίου στον Πανεπιστήμιο των Αθηνών. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...