Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Η ΕΚΛΟΓΗ ΚΩΝ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΤ-1

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος ορκίζεται ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας

                Ο φίλος Απόστολος Τσομπάνης- Νότιος, ανακάλυψε στο You Tube  και μου έστειλε ένα βίντεο από την εκλογή του κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου στις 8 Μαρτίου 1995 ως Προέδρου της Δημοκρατίας.
                Μέσα στο βίντεο αυτό, που είχε προβληθεί τότε ταυτόχρονα με την διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την ΕΤ-1, συμμετέχει και η αφεντιά μου. Ήμουνα την εποχή εκείνη κοινοβουλευτικός συντάκτης στην αλήστου μνήμης ΕΡΤ, με την Έμυ Κροκίδη.
                Εκείνη η εκλογή, ήταν πρόταση του Προέδρου της ΠΟΛ.ΑΝ Αντώνη Σαμαρά, που την αποδέχτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ), για να αποφύγει τη διάλυση της Βουλής και την προσφυγή σε εκλογές, που ζητούσε έντονα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ΝΔ). 


                Τότε κυβερνητική πλειοψηφία ήταν το ΠΑΣΟΚ, που διέθετε στη Βουλή 170 έδρες, αδυνατώντας να εκλέξει Πρόεδρο. Η λύση προτάθηκε από το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά. Να εκλέξουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Πολιτικής Άνοιξης, που διέθεταν ένα σύνολο 181 ψήφων, έβδομο κατά σειρά Πρόεδρο, τον κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα είχε διαλύσει το δικό του κόμμα τη Δημοκρατική Ανανέωση και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική.

                Ο κ. Στεφανόπουλος, εξελέγη Πρόεδρος στην τρίτη ψηφοφορία συγκεντρώνοντας και στις δύο προηγηθείσες ψηφοφορίες τον ίδιο αριθμό ψήφων δηλαδή 181.
Π. Αθ.



Και το δεύτερο μέρος της μαραθώνιας εκπομπής της ΕΤ-1


4 σχόλια:

  1. Τα θυμάμαι πολύ ωραία Παντελή μου. Και δυστυχώς μαθαίνω από τα παιδιά (που λέει ο λόγος παιδιά) ότι η αίθουσά μας δεν έχει σχέση με το παλιό κλίμα της δικής μας εποχής. Τι ζωντάνια ήτα εκείνη! Τι πλάκα γινότανε.. Τι σχολείο ήταν εκείνος ο χώρος που σε έπνιγε η κάπνα κι η φασαρία. Τι εμπειρίες.. Για μας που είχαμε τους πολιτικούς μέσα στα πόδια μας ήταν απλά απομυθοποιημένοι, αλλά για τους απέξω προκαλούσε θαυμασμό ότι τα ζούσες σε απόσταση αναπνοής. Όπως άλλωστε και μεγάλες δίκες, όταν έκανα για δύο χρόνια δικαστικό, πέρα από μεμονωμένες δίκες της χούντας, Ωραία ήταν Παντελή. Έχω την εντύπωση, τη λανθασμένη προφανώς, ότι δε είναι πια έτσι στο επάγγελμα...

    Φώτης Καλλιαγκόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φώτη πολλά έχουν αλλάξει... Η τεχνολογία βοήθησε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας, αλλά δεν βοήθησε να διατηρηθεί εκείνο το πνεύμα που περιγράφεις. Βάλε τώρα και την κρίση που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ανθρωποφάγους και αντιλαμβάνεσαι, πού έχουμε οδηγηθεί. Καλά να είμαστε να θυμόμαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ....ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Ιωαννης Μιχελιουδακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...