Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Η ΘΡΑΚΗ ΜΙΛΗΣΕ ΧΘΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ!!!

*Ζωή Τηγανούρια, Σίσσυ Καζακίδου, Αν. Λιάσκος
 



              Ήταν άκρως επιτυχημένη η εκδήλωση που οργάνωσε χθες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου και Περιφερείας με την διεθνούς φήμης συνθέτη Ζωή Τηγανούρια και το Πολεμικό Μουσείο, για να τιμηθεί η μνήμη των άδικα ξεριζωμένων Θρακών, πριν από 100 χρόνια.

               Το αμφιθέατρο του Πολεμικού  Μουσείου ήταν κατάμεστο. Ούτε οι πρόσθετες καρέκλες που μπήκαν δεν άρκεσαν και πολλοί παρακολούθησαν την εκδήλωση όρθιοι.

               Η Ζωή Τηγανούρια, εκθαμβωτική, αεικίνητη και φιλική προς όλους  παρουσίασε το νέο CD της  με δικές της συνθέσεις για την βίαιη εκκένωση της Ανατολικής Θράκης, αλλά και την καταστροφή της Σμύρνης. Τα περισσότερα γραμμένα από τον Θρακιώτη στιχουργό Κώστα Ασμανίδη. Τα ερμήνευσαν γνωστοί τραγουδιστές, όπως η Μαριώ, η Πέγκυ Ζήνα, ο Βαγγέλης Δημούδης και μια πλειάδα νέων ταλαντούχων τραγουδιστών. Ανάμεσα στα τρούδια υπήρχε και ένα που τους στίχους έγραψε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος, ο οποίος παρακολούθησε την συναρπαστική εκδήλωση.

*Ζωή Τηγανούρια, Πέγκυ Ζήνα

               Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Έβρου Αναστ. Δημοσχάκης και Χρ. Δερμεντζόπουλος, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, αντιδήμαρχοι της Αλεξανδρούπολης, άλλοι αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι συλλόγων.

               Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία του Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Χαρ. Λαλούση και του προέδρου του Πολεμικού Μουσείου Αν. Λιάσκου.

               Εκτός από τα τραγούδια της Ζωής Τηγανούρια, στα οποία συμμετείχε  και η ίδια με το ακορντεόν της, τη συνόδευαν και εξαιρετικοί δεξιοτέχνες μουσικοί. Οι τραγουδιστές όμως ξεσήκωσαν τον κόσμο που τους χειροκρότησε με μεγάλο ενθουσιασμό.

               Στην εκδήλωση συμμετείχαν και γνωστοί ηθοποιοί (Ζαχαρίας Ρόχας, Γωγώ Ατζολετάκη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Μαίρη Βιδάλη, Χρήστος Φωτίδης) που διάβασαν αποσπάσματα από το ανέκδοτο προς το παρόν βιβλίο του Κώστα Τριανταφυλλάκη, που αναφέρεται στα γεγονότα της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας. Η ανάγνωση ήταν υποδειγματική και ορισμένες παράγραφοι του Τριανταφυλλάκη σκόρπισαν ρίγη συγκινήσεως. Η ιστορικός- αρχαιολόγος Δανάη Μπασαντή περιέγραψε το δραματικό τρόπο με τον οποίο σώθηκε στην καταστροφή της Σμύρνης η αδελφή του παππού της.

*Ζωή Τηγανούρια, Μαριώ

               Ο Κώστας Τριανταφυλλάκης, που εκτάκτως απουσίαζε έστειλε το κείμενο της ομιλίας του, που το ανέγνωσε η σύζυγός του. Με έμφαση υπογράμμισε:

               «Όσο ζουν τα παιδιά, τ’ αγγόνια και τα δισέγγονά τους, όσο υπάρχει ακόμα ένα δέντρο που φυτρώνει πάνω στην πέτρα, όσο βγαίνει η ήλιος, Πατρίδα τους είναι η Ανατολική Θράκης».

*Το αμφιθέατρο υπερπλήρες

               Στο χρονικό της άδικης και βίαιης εκκένωσης της Ανατολικής Θράκης, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης, τονίζοντας:

«Το δράμα της βίαιης εκκένωσης της Ανατολικής Θράκης το 1922, μπορεί να εκφραστεί με τρεις λέξεις: Αφήγηση, λυγμός, ατιμία. Αφήγηση είναι όσα αφηγήθηκαν οι πρόγονοι, οι οποίοι έζησαν εκείνο το δράμα, και το κατέγραψε η Ιστορία. Λυγμός, είναι ο κόμπος που αισθάνεται ο καθένας στο λαιμό του, όταν σκέπτεται τον συγκεκριμένο όλεθρο και συμμετέχει έστω και νοερά στα μαρτύρια του Ελληνισμού. Διεθνής ατιμία, είναι η στάση των θεωρούμενων έως τότε συμμάχων, που για να εξυπηρετήσουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, άλλαξαν στάση και παρέδωσαν αμαχητί την Ανατολική Θράκη στον Μουσταφά Κεμάλ.

Ερευνώντας τα γεγονότα εκείνης της εποχής στα δημοσιεύματα του Τύπου, έκανα μια οδυνηρή διαπίστωση: Πολύ συχνά στα ρεπορτάζ, γίνονταν χρήση της λέξης Φρίκη και παραγώγων της. Φρικώδης, Φρικαλέα, Φρικίασις, Φρικιαστικό… Πράγματι η εκκένωση της Ανατολικής Θράκης και η παράδοσή της στους Τούρκους, που δεν πολέμησαν το 1922 για να την πάρουν, ούτε είχαν πολεμήσει το 1920 για να μην την πάρουν οι Έλληνες, υπήρξε φρικτή, γεμάτη πόνο και δάκρυ. Μια πληγή, που στην μνήμη των Θρακών έχει στοιχειώσει.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι το μεγάλο κακό άρχισε από τα Μουδανιά. Η διάσκεψη εκεί των στρατηγών των συμμάχων, στις 28 Σεπτεμβρίου, με την Ελλάδα που δεν υπέγραψε, είχε προδιαγράψει την τύχη της Ανατολικής Θράκης: Ανακωχή και παραχώρηση στους Τούρκους. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οι στρατηγοί, την πρόσφεραν «στο πιάτο», στον Κεμάλ.

*Παντελής Αθανασιάδης

                Η Αθήνα ζούσε σε καθεστώς αλλοφροσύνης. Είχε προηγηθεί η Μικρασιατική Καταστροφή στα τέλη Αυγούστου. Κάηκε η Σμύρνη. Κατακρεουργήθηκε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος. Είχε εκραγεί το κίνημα των Γονατά- Πλαστήρα. Η χώρα πλημμύρισε από πρόσφυγες. Οι επαναστάτες ετοιμάζονταν να δικάσουν τους υπαίτιους της ήττας. Τα πάθη που προκάλεσε ο Εθνικός Διχασμός και η μεγάλη Καταστροφή, κυριαρχούσαν.

               Η εκκένωση από τον ελληνικό πληθυσμό και το στράτευμα, διατάχθηκε να αρχίσει αμέσως τον Οκτώβριο του 1922. Έτσι ξεκίνησαν να φεύγουν τα καραβάνια με τα βοϊδάμαξα. Από τις περιοχές του εσωτερικού της Ανατολικής Θράκης οι πρόσφυγες κατευθύνονταν δυτικά για να περάσουν τον ποταμό  Έβρο και να καταφύγουν στη Δυτική Θράκη. Στη Ραιδεστό, και στα άλλα λιμάνια είχαν σταλεί ατμόπλοια για να παραλάβουν πρόσφυγες, γιατί εκεί, υπήρχαν και πολλοί πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, που κατέφυγαν στην Ανατολική Θράκη για να γλιτώσουν τις σφαγές και τώρα έπρεπε να γίνουν και πάλι πρόσφυγες. Από την πρώτη μέρα της εκκένωσης ο Κωνσταντίνος Νίδερ Αρχηγός της Στρατιάς Θράκης, τηλεγραφούσε ότι άτακτοι Τούρκοι άρχισαν να προσβάλουν πορείες προσφύγων για να ληστέψουν.

               Βάσει της συνθήκης των Μουδανιών για να μην έρθουν σε άμεση επαφή στην Ανατολική Θράκη ο Ελληνικός και ο Τουρκικός Στρατός, συμμαχικές δυνάμεις θα καταλάμβαναν τις εκκενούμενες περιοχές. Αυτό όμως το μέτρο αποδείχθηκε απατηλό. Γιατί, ναι μεν δεν υπήρχε Τουρκικός στρατός, αλλά ο Τουρκικός όχλος όλων των ενδιάμεσων χωριών, έσπευδε να αρπάξει από τα βοϊδάμαξα ό,τι μπορούσε, να σκοτώσει και να ατιμάσει.

               Η Ανατολική Θράκη, άδειαζε, από τον γηγενή πληθυσμό. Η εκκένωση, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Μια άλλη δυσχέρεια εκείνων των ημερών, ήταν οι κάκιστες καιρικές συνθήκες. Θαρρείς πως συνωμοτούσαν Θεοί και Δαίμονες εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων.

Στις 7 Οκτωβρίου, η εφημερίδα «Πατρίς» έγραφε: «Υπό βροχήν και ψύχος, υπό στερήσεις ευνοήτους, άγρυπνοι και νήστεις σχεδόν, οδεύουν επί εδάφους βορβορώδους. Ο λαός της Θράκης οδεύει προς τον εθνικόν του Γολγοθάν».

               Ο Γενικός Πολιτικός Διοικητής Θράκης υποστράτηγος Γεώργιος Κατεχάκης, ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα και τη Διασυμμαχική Επιτροπή στην Κωνσταντινούπολη για τα δραματικά γεγονότα, εις βάρος των προσφύγων, που σημειώθηκαν από 2 έως 11 Οκτωβρίου. Τα στοιχεία που έστειλε ο Κατεχάκης, είναι στην ουσία ένα χρονικό τρόμου. Οι πληροφορίες έφταναν συνεχώς στις στρατιωτικές αρχές και μιλούσαν για έκρυθμη κατάσταση, με επιθέσεις εναντίον των προσφύγων και διαρπαγές περιουσιών.

Η εφημερίδα «Μακεδονία» 9 Οκτωβρίου, σε ανταπόκρισή της από το Διδυμότειχο σημείωνε ότι «Όλη η  περιοχή από Δεδέαγατς μέχρι Διδυμοτείχου πλήρης καραβανίων προσφύγων. Το θέαμα είναι απείρως τραγικόν, απείρως σπαραξικάρδιον. Αι γυναίκες λυσίκομοι βυθίζονται μέχρι γονάτων εις την λάσπην. Μικρά παιδιά στιβαγμένα επί αραμπάδων δέρονται υπό ραγδαιοτάτης βροχής πιπτούσης από πρωίας αδιακόπως. Πλείστοι αραμπάδες  έχουν κολλήσει εις την λάσπην».

Στις 22 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε η εκκένωση.

Την φοβερή εκείνη εκκένωση παρακολούθησε και ο μεγάλος αμερικανός συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουέι. Νεαρός τότε 23 χρονών, ήταν πολεμικός ανταποκριτής της εφημερίδας «Τορόντο Σταρ». Βρέθηκε στην Αδριανούπολη, όπου ασθένησε από ελονοσία. Αν και ασθενής με πυρετό, περιέγραψε την δραματική πορεία των προσφύγων της Ανατολικής Θράκης. Έγραφε: «Το κυρίως σώμα της πομπής, που διασχίζει τον ποταμό Έβρο στην Αδριανούπολη, φτάνει τα τριάντα χιλιόμετρα. Τριάντα χιλιόμετρα με κάρα που τα σέρνουν βόδια, αγελάδες και λασπωμένα βουβάλια, με εξουθενωμένους, κατάκοπους άνδρες, γυναίκες και παιδιά να περπατούν στα τυφλά…».

Οι εικόνες που μετέδιδε ήταν αληθινό μαστίγωμα.

Την ίδια εντύπωση με τον Χεμινγουέι είχαν και οι διοικητές μεγάλων στρατιωτικών σχηματισμών. Οι περιγραφές τους, που υπερβαίνουν τη στεγνή διατύπωση των υπηρεσιακών εγγράφων, κυριολεκτικά στάζουν δάκρυ και πόνο. Είχα την τιμή να μελετήσω τέτοιες άγνωστες αναφορές και να διαπιστώσω την οδύνη των στρατιωτικών, που παρέδιδαν ελληνική γη χωρίς να ηττηθούν.

Θέλω να κλείσω  την ομιλία μου, με μια περιγραφή από τον Διδυμοτειχίτη δημοσιογράφο Γεώργιο Αποστολίδη. Δημοσιεύθηκε στο «Φως» της Θεσσαλονίκης στις 14 Οκτωβρίου. Σας διαβάζω: «Εις τας γεφύρας και τας διόδους συνωστισμός μέγιστος και μεγάλη αταξία επικρατεί. Αμάξια σπασμένα και πεσμένα στη λάσπη, διότι έχει βρέξει και βρέχει κάθε λίγο, εμποδίζουν την κυκλοφορία για πολλές ώρες. Η μοναδική γέφυρα του Έβρου εις την περιφέρειαν Διδυμοτείχου (προφανώς αυτή που υπήρχε στους Πετράδες) είναι κατάμεστος αμαξών εκατέρωθεν, που αναμένουν να περάσουν. Ένα καΐκι παραλαμβάνον δύο αμάξας πιο κάτω χρησιμεύει και αυτό ως δίοδος, αλλά δεν αρκεί, διότι τα αμάξια υπερβαίνουν τα χίλια που περιμένουν».

Ευχαριστώ που με ακούσατε".

Στον κόσμο που παρέστη προσφέρθηκαν προϊόντα Διδυμοτείχου, των χορηγών της εκδήλωσης, όπως ο φημισμένος καβουρμάς του Χρήστου Δεληντζή, η εξαιρετική φέτα του Τραμπίδη, το φημισμένο κρασί και το τσίπουρο του Μπέλλα και το μοναδικό αργιάνι της Εβροφάρμας.

Η χθεσινή εκδήλωση ήταν μια μεγάλη επιτυχία του Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου και Περιφερείας, που προεδρεύεται από την κ. Σίσσυ Καζακίδου. 

Ζωή Τηγανούρια, Βαγγέλης Δημούδης.

Χορεύουν ο Γιώργος Παντζιαρίδης και η παρέα του

52 σχόλια:

  1. Χάρης Αντωνακούδης
    .....και σεις ο Παντελής Αθανασιάδης ο Ιστορικός καταπληκτικός με το μεστό σου λόγο......σε λίγα λεπτα σαν να διαβάσαμε τόμους Ιστορίας
    Νασαι καλά παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα Καρακώτσογλου Παπαδημητροπούλου
      Χάρης Αντωνακούδης Έτσι είναι ο Παντελής!!! Επί της ουσίας, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

      Διαγραφή
  2. Τζαμπάζης Αντώνιος
    Θερμά Συγχαρητήρια ΦΙΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορνηλία Καραμπίνα
    ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΟΣ...ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ....ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευαγγελία Ζηλιασκοπούλου
    Συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eleni Gididou
    Μία εξαιρετική βραδιά που θα την θυμόμαστε όλοι μας. Με αρκετούς θεατές που τα μάτια τους δάκρυσαν για τα δεινά που έχει περάσει οι Θράκη μας και οι Θράκες, όπως και η Σμύρνη μας, που είναι σημαντικό να μην τα λησμονούμε. Σας ευχαριστούμε πολύ. Και εις άλλα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άννα Καρακώτσογλου Παπαδημητροπούλου
    Παντελή, ο λόγος σου όπως πάντα, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΌΣ. Σ ευχαριστούμε γιά άλλη μιά φορά, γιά την σπουδαία προσφορά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεοπουλα Δεβετζη
    Συγχαρητήρια πολλά -πολλά σε όλους σας !!!!
    Χαίρομαι που παρευρέθηκε και ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Ανθιμος .
    Συγκίνηση και δάκρυα για όσα πέρασαν οι παππούδες μας .
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά που γράψατε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάκης Γκουντινάκης- ΦωτεινήΓραμμενίδου
    Πολλά συγχαρητήρια!!! Τα σχόλια που ακούγονται για τη χτεσινή εκδήλωση είναι άκρως θετικά κ ενθουσιώδη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Marina Marinopoulou
    ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΟΜΙΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαρία Δασσιου
    Συγχαρητηρια σε ολους τους συμμετεχοντες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χριστίνα Φίλιππα
    Συγχαρητήρια πολλά σε όλους! μεγάλη συγκίνηση και για μας που μπορεί να μην έχουμε καταγωγή από την Θράκη αλλά τιμούμε την ιστορία της χώρας και απεχθανόμαστε και πολεμάμε το άδικο. Και η Θράκη έζησε τόση αδικία που ήταν φρίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Maria Grammatikaki
    Συγχαρητηρια σε ολους σας ηταν μια θαυμασια εκδηλωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ
    Εξαιρετική η ανάλυση... Ευχαριστούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Yiannis Siopidis
    Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.... ποτέ ξανά.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λαογραφικό Μουσείο Διδυμοτείχου
    Συγχαρητήρια θερμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Litsa Kampakaki
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σταυρούλα Σαραντάκη
    Εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Vasilis Pegidis
    Kai pali yperochos neanike mou agapimene fille. Meta tin tragodia tis Smyrnis pithanon mporousame na apofygoume tin tragodia tis An.Thrakis nomizo edafika tragikoteri, tin agapimeni patrida ton progonon mas. Na eisai panta kala Panteli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  19. Chryssi Baboura
    Χίλια Μπράβο σας, θερμά συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Stavroula Dimpinoudi
    Συγχαρητήρια στούς εμπνευστές, διοργανωτές, καλλιτέχνες και στούς συμμετέχοντες, μόνο περηφάνια για την θρακιώτικη καταγωγή μας!!! μέσα από την ανάρτηση του κειμένου ήταν σαν να παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση!!!κ Παντελή η ιστορική σας ανάλυση συγκίνησε και ταυτόχρονα δίδαξε με μοναδικό τρόπο την ιστορία εκείνης της περιόδου συγχαρητήρια!!! άξιος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τάνια Μπρατίκα
    Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρυσή Πουργιάζη
    Συγχαρητήρια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Athanasia Kissoudi
    Τα είπατε όλα κ. Παντελη!!! Ρίγη συγκίνησης και περηφανεια που είμαι Θρακιωτισσα!!! Ήταν μια συγκλονιστικη εκδήλωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Anastasia Kapousouzaki Morou
    Συγχαρητήρια! Μας συγκινήσατε και μας ταξιδέψατε σε μονοπάτια της ιστορίας των παππούδων μας,που δεν γνωρίζαμε... σας ευχαριστούμε από καρδιάς...👏👏👏

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΑΛΑΚΗΣ
    Pantelis Athanasiadis για άλλη μια φορά ήσουν συγκλονιστικός,ακριβής, μεστός, συγκινητικός!
    Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης και μια τεράστια Ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό σου για τις ιστορικές καταγραφές σου!
    Να είσαι πάντα υγιής σωματικά και πνευματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΛΕΝΗ ΧΑΤΖΗΠΟΥΛΙΔΟΥ
    Συγχαρητήρια ευχαριστώ πολύ για την αναφορά στον Γιώργο Αποστολίδη αδελφό της γιαγιάς μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δήμητρα Τσαγγίδου Καρανικόλα
    Συγχαρητήρια σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σούζη Σπύρου
    Συν χαριτηρια στην διοργανωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Νίκος Σουγλέρης
    ΑΓΑΠΗΤΈ ΦΊΛΕ ΜΟΥ!!
    ΑΠΌ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στους ανθρώπους που είχαν την ιδέα της ΩΡΑΙΑΣ αυτής εκδήλωσης τιμής και ΜΝΗΜΗΣ των άδικα ξεριζωμενων ΘΡΑΚΩΝ πριν από ΕΚΑΤΌ ΧΡΌΝΙΑ και έστειλαν ένα ΜΉΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ότι η ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΗΦΆΝΙΑ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΉ
    ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ!!..
    ΜΠΡΆΒΟ ΣΑΣ
    ΠΆΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
    ΕΥΧΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΑΠΗΣ
    ΧΡΟΝΙΆ ΠΟΛΛΆ
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Eugenia Linardou
    Μπράβο Παντελή μου , συγκινούμαι ! Είμαι και υπερήφανη που σε έχω γνωρίσει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Despoina Daniilaki
    Συγχαρητήρια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Despoina Gourloumenou
    Συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Xrusa Zafeiropoulou
    Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο!!Θερμά συγχαρητήρια!!Πάντα επιτυχίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ελένη Γκαλδάνα
    Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Glykeria Rita Memekidou
    Μπράβο θείε Παντελή πάντα επιτυχίες να σε καμαρώνουμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Olga Rentari-Tente
    Μπράβο καμαρωνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τριαδα Φωτοπουλου
    Συγχαρητήρια σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μαρια Σαινιδου
    Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της άψογης αυτής εκδήλωσης!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Panagiotis Tsiakiris
    Παντελή θερμά συγχαρητήρια! Λόγω πρόσφατης επέμβασης αδυνατούσα να παραστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αικατερίνη Κολιούμπα
    Καλησπέρα σας!
    Θα ήθελα να σας εκφράσω τα Συγχαρητήρια μου για τη χθεσινοβραδυνη σας ομιλία στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο.
    Η συμβολή σας στην επιτυχια της εκδήλωσης ήταν καθοριστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Anastasia Papadopoulou
    Θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές τις εκδήλωσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ευγενια Ιωαννιδου
    Θερμά συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Biki Loutragoti
    Συνχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Anna Gkdl
    Συγχαρητήρια για την αξιόλογη, μεστή, αληθινή και γεμάτη συναισθήματα εκδήλωση! Συγχαρητήρια για την πραγματικα πολύτιμη αναφορά σας στα ιστορικά γεγονότα ! Ευχαριστούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γερακίνα Μηνούδη
    Συγχαρητήρια κύριε Παντελή μπράβο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μαρια Καμπακη
    Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σπυρος Μπικος
    Συγχαρητήρια, συγχαρητήρια, συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Sissy Pamou
    Συγχαρητήρια γιατί κρατάτε τη Θράκη και τον Έβρο ψηλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...