Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Εκδόθηκε η Πολιτική Βιογραφία του Θεμιστοκλή Σοφούλη

*Το νέο βιβλίο για τον Θεμιστοκλή Σοφούλη

*Από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων  
για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

         Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της σειράς «Βιογραφίες Πολιτικών», εξέδωσε τον τέταρτο κατά σειρά τόμο "Θεμιστοκλής Σοφούλης", που συνέγραψε ο δρ. Διονύσιος Χουρχούλης.
Η παρούσα έκδοση επιχειρεί να καλύψει ένα σημαντικό κενό στο χώρο της σύγχρονης ελληνικής ιστοριογραφίας, που αφορά την πολιτική διαδρομή και το έργο του Θεμιστοκλή Σοφούλη. Ως de facto αρχηγός των Σαμίων οδήγησε την ιδιαίτερή του πατρίδα στην ενσωμάτωση με την Ελλάδα το 1912. 
*Ο Θεμ. Σοφούλης προεδρεύει, όταν η Βουλή λειτουργούσε στο παλαιό μέγαρο της οδού Σταδίου

Από το 1914 εισήλθε στην ελληνική κεντρική πολιτική σκηνή ως συνεργάτης του Ελευθέριου Βενιζέλου. Παρά το μετριοπαθή χαρακτήρα του και τη διάθεση συνδιαλλαγής που τον διέκριναν, δεν έμεινε ανεπηρέαστος από τις οξύτατες εντάσεις, αντιθέσεις και την πόλωση που προκάλεσαν ο Εθνικός Διχασμός και ο Εμφύλιος Πόλεμος. Αναμφισβήτητα, όμως, υπήρξε μια εξέχουσα πατριωτική φυσιογνωμία που διακρίθηκε για το ήθος και το θάρρος της, ενώ υπηρέτησε υπό αντίξοες συνθήκες τον κοινοβουλευτισμό ως βουλευτής, γερουσιαστής, υπουργός, πρόεδρος της Βουλής και πρωθυπουργός της χώρας.

*Για το Θεμιστοκλή Σοφούλη βλέπε επίσης στο 
http://sitalkisking.blogspot.gr/2012/05/59.html2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΛΤΣΙΔΗΣ
Ο ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΟΥ ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΑΠΑΓΟ ΕΝ ΛΕΥΚΩ (ΚΑΤ ΑΠΑΙΤΗΣΙΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ) ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ελένη Γκαλδάνα
Πολύ ενδιαφέρον, Παντελή!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...