Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΤΟ 9ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΡΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΦΕΡΡΕΣ


*Η βυζαντινή Κοσμοσώτειρα Φερών

                Η Θράκη της ιστορίας, η Θράκη του Πολιτισμού, η Θράκη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων, η Θράκη της εγκατάλειψης, έρχεται στο προσκήνιο, με το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, που πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 19 Αυγούστου 2012 στις Φέρες Έβρου.
          Πρέπει να τονισθεί  ιδιαίτερα, ότι  το συνέδριο πραγματοποιείται σε βαρύ κλίμα, εξαιτίας του αιφνιδιασμού του υπουργού ΠΡΟΠΟ Νίκου Δένδια, να κλείσει τις αστυνομικές σχολές Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου, για να μεταφέρει εκεί τους λαθρομετανάστες τους οποίους  διώχνει από το κέντρο της Αθήνας. Θα καθαρίσει- αν την καθαρίσει- την Αθήνα και θα μεταφέρει στη Θράκη με τα ιδιάζοντα προβλήματα, τους μετανάστες, που η κυβέρνηση φοβάται, πως θα επιδοθούν κάποια στιγμή σε ταραχές. Αν οι ταραχές γίνουν στη Θράκη;  Ίδωμεν…


          Το συνέδριο πραγματοποιείται επίσης χωρίς ουσιαστική κρατική στήριξη.  Το κράτος ενδιαφέρεται να απομυζήσει κάθε ικμάδα από τους πολίτες του. Η Θράκη παρουσιάζει ασυνήθιστα υψηλά ανεργίας και δραματική οικονομική κατάσταση των κατοίκων της.
*Εικόνα από το εσωτερικό του βυζαντινού ναού

          Το συνέδριο θα αρχίσει στις 7 μ.μ. της Παρασκευής 17 Αυγούστου στο κλειστά γυμναστήριο Φερών, με χαιρετισμό του Δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως Ευάγγελου Λαμπάκη. Στη  συνέχεια θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμος. Θα ακολουθήσει συναυλία με τη χορωδία της ενορίας της Αγίας Κυριακής Αλεξανδρούπολης στο ανοιχτό θέατρο Φερών.
*Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμος

          Το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο Φερών  θα γίνουν οι ακόλουθες εισηγήσεις:
*Εξώφυλο βιβλίου του Παναγιώτη Καρακατσάνη

1)    Παναγιώτης Καρακατσάνης, καθηγητής Φιλοσοφίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης:
«Οι επιδράσεις της Ορφικής Σκέψης στη Συγκρότηση και Εξέλιξη της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας».
*Η κ. Ιφιγένεια Βαμβακίδου

2)    Ιφιγένεια Βαμβακίδου, διδάκτωρ Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας:
«Ο ξεριζωμός του Θρακικού Ελληνισμού».
*Ο κ. Μόσχος Πολυσίου

3)    Μόσχος Πολυσίου, καθηγητής- αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών:
«Η συμβολή του Πρωτογενούς τομέα στην ανάπτυξη της Θράκης».

Θα ακολουθήσει διάλογος, ερωτήσεις και τοποθετήσεις επί των θεμάτων.
Μετά το  διάλειμμα και τον καφέ θα γίνουν ομιλίες από εκπροσώπους  των Ομοσπονδιών και θα διατυπωθούν συμπεράσματα.
          Η Κυριακή 19 Αυγούστου 2012, περιλαμβάνει εκκλησιασμό στον βυζαντινό ιερό ναό της Κοσμοσώτειρας  Φερών. Θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμος.
          Στη συνέχεια θα αναγνωσθεί το ψήφισμα του συνεδρίου και θα προσφερθεί καφές στην Άνω Πλατεία Φερών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...