Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

Επειδή έγραφα στο «γόνατο» τόσα χρόνια… (χα χα χα!!!)


*Η είσοδος του ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ Βούλας

...και μια πονεμένη σελίδα
από τα βάσανα της Θράκης
Από τον Παντελή Στεφ. Αθανασιάδη                Φίλες και Φίλοι, με λύπη μου θα σας στερηθώ για κάποιες μέρες. Την Τρίτη το πρωί, μπαίνω στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ  της Βούλας, για να κάνω την Τετάρτη ολική αρθροπλαστική επέμβαση στο αριστερό γόνατο.
                Στο επάγγελμά μας, στη δημοσιογραφία, από χρόνια επικρατούσε μεταξύ μας το αστείο «γράφεις στο γόνατο» για να υποδηλώσει ένα φτωχό κείμενο, ένα ελλιπές και διαψευδόμενο ρεπορτάζ, μια κακή χρήση λέξεων κ.λπ. Ίσως και εγώ να την έχω πάθει την οστεοαρθρίτιδα, «γράφοντας» με το δικό μου τρόπο, τόσα χρόνια!
Πάντως δεν θα δεχθώ και την παρηγορητική παρέμβαση φίλων, που μου λένε «τι περίμενες από αριστερό γόνατο; Άχρηστο εκ προοιμίου. Γιατροπόρεψέ το να γίνει σαν το δεξιό». Μεταξύ μας και το δεξιό φοβάμαι, πως θα φθαρεί όπως και το αριστερό. Γιατί εγώ θα εξακολουθήσω να γράφω…
Σας κούρασα με τα δικά μου. Απλά ευχηθείτε μου, όπως εσείς νομίζετε. Και μακριά από μένα όλοι σας, όσο θα κουτσαίνω ακόμα. Γιατί αν πλησιάσετε θα μάθετε και εσείς να κουτσαίνετε. Άλλωστε οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν πει «ει χωλώ παροικήσεις, υποσκάζειν μαθήσεις» (Αν κατοικήσεις κοντά σε κουτσό και εσύ θα μάθεις να κουτσαίνεις).


Η ξεχασμένη Ημερήσια Διαταγή


Για τις μέρες που θα λείπω, σας αφήνω να διαβάσετε ένα σπαρακτικό κείμενο, που βρήκα τυχαία. Είναι δημοσιευμένο με καθυστέρηση, το Φεβρουάριο του 1923 και αφορά την άδικη, αποφασισμένη από τους «συμμάχους» μας εκκένωση της Ανατολικής Θράκης, τον Οκτώβριο του 1922.
*Έτσι με ένα ταπεινό μονόστηλο στις 20 Οκτωβρίου 1922...

Πρόκειται για την Ημερήσια Διαταγή, του συνταγματάρχη Πεζικού Β. Τσιρογιάννη, ο οποίος διοικούσε την τελευταία μεραρχία του στρατού μας, που εγκατέλειψε, χωρίς να ηττηθεί, την Ανατολική Θράκη και πέρασε δυτικά του ποταμού Έβρου. Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» στις 9 Φεβρουαρίου 1923. Η εφημερίδα απέδιδε ευθύνες για την καταστροφή του 1922,στην αντιβενιζελική παράταξη, αλλά σήμερα γνωρίζουμε ότι και οι «σύμμαχοι» δεν έπαιξαν καλό ρόλο, στην υπόθεση της Ανατολικής Θράκης.
Για την κατανόηση των γεγονότων της εποχής εκείνης συνιστώ να διαβάσετε επίσης ανάλογα θέματα στις θέσεις:
Μετά την αποκατάσταση του γόνατος και την ανάρρωσή μου θα τα ξαναπούμε. Έως τότε, Υγιαίνετε και Ευτυχείτε!!!


*Εν πατριωτική κατανύξει με κεκλιμένας τας σημαίας και αντεστραμμένα τα όπλα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...