Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ένα ντοκιμαντέρ για τους Βαλκανικούς Πολέμους



Η ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ απέκτησε κανάλι στο youtube!
    Μεταξύ άλλων, μπορείτε να δείτε και το ντοκιμαντέρ που έγραψε ο Παντελής Στεφ. Αθανασιάδης και το σκηνοθέτησε η Τάινα Γρηγοριάδου,  για να τιμηθεί η επέτειος των 100 ετών από τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους. Η διάρκειά του είναι 40 λεπτά.    


15 σχόλια:

  1. Σφαιρικό και συμπαγές. Εξαιρετικό!Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για αυτό το πολύ ενδιαφέρον video.


    Madeleine Leontariti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντελη συγχαρητηρια για την εξαιρετικη σου δουλεια....οχι μονο αυτη τη συγκεκριμενη ....ολες!!!!

    Matthiopoulou Adelaida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικό ντοκυμαντέρ και ολοκληρωμένη εργασία , με απόλυτες λεπτομέρειες!στο σημερινό σχόλιο , θα σταθώ στις ανθρώπινες απώλειες των δύο Βαλκανικών πολέμων -1912-1913-που υπήρξαν δραματικές , καθώς και στην διαρκείας αντιπαράθεση του διαδόχου Κωνσταντίνου με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο!Καταλυτικής σημασίας,γεγονός, η δολοφονία του Βασιλέως Γεωργίου του Α' στις 5 Μαρτίου 1913 από τον Αλέξανδρο Σχοινά , χωρίς ποτέ να εξακρυβωθεί το κίνητρο μιας και ο δράστης , λίγες μέρες αργότερα , αυτοκτόνησε...στην διάρκεια των δύο πολέμων η Ελλάδα μας , παρά τις όποιες δυσκολίες , κατορθώνει να διπλασιάσει το έδαφος και τον πληθυσμό της , να οριστικοποιήσει , την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο , καθώς και να αναδείξει , για πρώτη φορά ,την αξία και σημασία της πολεμικής αεροπορίας!!στις 5 Οκτωβρίου 1912 έχουμε την πρωτη πολεμική αποστολή αναγνώρισης , στο μέτωπο της Θεσσαλίας και στις 4 Απριλίου 1913 τον πρωτο της νεκρό - Εμμανουήλ Αργυρόπουλος - στην περιοχή Λαγκαδά!Το ενιαίο αμυντικό βαλκανικό σύμφωνο , που είχε διαμορφωθεί με πρωτοβουλία του Ελευθερίου Βενιζέλου , και την σύμπραξη των κρατών Ελλάδας , Σερβίας , Μαυροβουνίου και Ρουμανίας , ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία , με κοινό αίτημα , των συμβαλλομένων κρατών , να εισάγει ,η τελευταία , μεταρρυθμίσεις για την καλύτερη ποιότητα ζωής των χριστιανικών πληθυσμών , με την λήξη των πολέμων και το νικηφόρο αποτέλεσμά τους πραγματώνει , με το παραπάνω τους στόχους του!!το τέλος των πολέμων , βρίσκει την χώρα μας , κυρίαρχη σε στεριά και θάλασσα , με αναστυλωμένο το γόητρο των ενόπλων δυνάμεων , μετά την καταρράκωση του 1897 , την οικονομία και την κοινωνία σε τροχιά ανάπτυξης και το λαικό αίσθημα ικανοποιημένο ....όλα αυτά , λίγο πριν το σύννεφο του διχασμού ..και την απόλυτη καταστροφή της Μικρας Ασίας το 1922......

    Φανη Πιατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. !!!!!!!!!!.Απίθανη δουλειά, συγχαρητήρια !!!!!!!!!!!!!!!!

    Pinelopi Gkouma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετική δουλειά Παντελή..εύγε!! Πάντα σαφής και ακέραιος στις περιγραφές σου..!!!

    Kathy Papanicolaou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παντελή πολλά συγχαρητήρια για το εξαιρετικό βίντεο!! Πάντα προσεγμένη η δουλειά σου!

    Kathy Papanicolaou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. polu wpaio pantelh, gia na 8umounte oi palioi kai na ma8enoun oi neoi !!!!

    Emmanuel Varsamidis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζήσης Χατζηπασχάλης
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Martha Stamatiou
    Συγχαρητηρια για το εργο σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βαρβάρα Αμοιρίδου
    Σας ευχαριστουμε πολυ για το βιντεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΑΛΑΚΗΣ
    Ευχαριστούμε Pantelis Athanasiadis για την τροφή γνώσης της Νεώτερης Ιστορίας μας .Για το ντοκιμαντέρ αυτό αξίζει να αφιερώσουμε όλοι 40 λεπτά να το παρακολουθήσουμε μαζί με τα παιδιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eleni Chioni
    Πολυ καλο Παντελη, καλημερα και Χρονια Πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Vassilios Kazakidis
    Πρώτη φορά το βλέπω! Πολύ καλοφτιαγμένο. Μπράβο! Οι τούρκοι στη Μακεδονία πιάστηκαν στη δαγκάνα και απομονώθηκαν τότε, αφού δεν μπορούσαν να αποστείλουν απ'την Πόλη στρατεύματα και εφόδια μέσω σιδηροδρόμου (όπως το '97) λόγω του πολέμου στη Θράκη ή με πλοία λόγω του ναυτικού αποκλεισμού των στενών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εξαιρετική δουλειά!!! Πολλά Εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...