Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΧΗΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

Έντονες  αντιδράσεις μεταξύ αναγνωστών, δημιούργησε το θέμα για τις λεπτομέρειες της κηδείας της Αικατερίνης χήρας του στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη. Ο διάλογος διεξήχθη στο Facebook αλλά πιστεύω ότι αξίζει, τα λεχθέντα, να μεταφερθούν και εδώ ώστε οι αναγνώστες να έχουν συνολική εικόνα και ανάλογη άποψη για το δημοσίευμα.
Θέλω να τονίσω και από εδώ, πώς δεν αμφισβητώ τη μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας στο Έθνος και ότι ατοπήματα εκπροσώπων της, δεν ακυρώνουν την ηγετική της παρουσία στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα πιστεύω, ότι και άστοχες πράξεις όσων συνδέονται με την Εκκλησία, δεν πρέπει να συγκαλύπτονται όπως ζητήθηκε από αναγνώστες. Αντίθετα πρέπει να στηλιτεύονται δεόντως για να μην επαναλαμβάνονται.


Οι συγκεκριμένοι ιερείς που αναφέρονται στο άρθρο δεν διέπραξαν έγκλημα. Ένα σχετικά ελαφρό ατόπημα διέπραξαν. Άλλοι επιφανέστεροι, διέπραξαν χειρότερα. Ηθικές παραβάσεις τεράστιας σημασίας, καταδικάσθηκαν από την ίδια την Εκκλησία και ορθώς. Οι όροι «σιμωνεία» και «τυρεία» π.χ. είναι εκκλησιαστικοί όροι.
Ευκαιρία επίσης, να παραπέμψω τους αναγνώστες και στο σχετικό άρθρο του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά στην «Καθημερινή» στις 13-2-2005. Για να μην ανακατεύουμε και παλαιότερες υποθέσεις…


          • Dimitris Sial 
            λυπηρό αν αληθεύει... αλλά θα πω το εξής¨ αυτά τα βρίσκουμε εύκολα και μάλιστα μετά από τόσα χρόνια χωρίς να μπορεί να επαληθευτεί Την προσφορά της εκκλησίας και των ιερέων στα τόσα χρόνια σκλαβιάς στο ελληνικό έθνος δεν τα βρίσκεις πουθενά..αν δεν είμαστε σίγουροι καλό είναι να μην βγάζουμε τέτοια κουτσομπολιά , εγώ θα έλεγα και να είμαστε να μην τα βγάζουμε γιατί τα στραβά ακούγονται περισσότερο ενώ τα καλά καθόλου και αυτό είναι μια αιτία της καταστροφής μας αγαπητέ μου φιλέ ......αν θέλουμε να προσφέρουμε ας ψάξουμε τα θετικά κι ας αφήσουμε τα αρνητικά για να τα κρίνει ο θεός ..

            Τετάρτη στις 2:09 μ.μ. ·  ·  3 άτομα

          • Pantelis Athanasiadis Τα θετικά είναι γνωστά και δεν αμφισβητούνται. Αλλά το περιστατικό αυτό είχε πάρει διαστάσεις και απασχόλησε και τον Τύπο. Τα λάθη των ελαχίστων δεν ακυρώνουν την προσφορά των πολλών.
            Τετάρτη στις 2:50 μ.μ. · 

          • Valia Alexiou C' Θα συμφωνήσω με το Δημήτρη.
            Είναι εύκολο να "δικάζουμε" ανθρώπους εκ' των υστέρων, αλλά ειδικά αυτή τη στιγμή που πρέπει να είμαστε ενωμένοι, τι εξυπηρετεί όλο αυτό? Μη μου πείτε την "Ιστορία"...
            Σίγουρα θα έχετε να απαντήσετε περισσότερα και για μήνες, σε όλους αυτούς που της έχουν αλλάξει τα "Φώτα"...

            Τετάρτη στις 2:59 μ.μ. ·  ·  1 άτομο

          • Pantelis Athanasiadis Κανέναν δεν δικάζουμε. Απλά αναφέρουμε γεγονότα... Και τα λάθη ας μας παραδειγματίζουν όλους και κυρίως αυτούς που άλλαξαν τα "φώτα" στην Ιστορία.
            Τετάρτη στις 3:08 μ.μ. · 

          • Valia Alexiou C' Σαφώς κ. Αθανασιάδη. Το συγκεκριμένο ειδικά... σίγουρα θα μας παραδειγματίσει....
            Τετάρτη στις 3:31 μ.μ. ·  ·  1 άτομο

          • Dimitris Sial 
            Tον τύπο των απασχόλησαν πολλά φίλε μου , αυτά που έφεραν την χώρα μας σε αυτή την κατάσταση νομίζετε δεν τα γνώριζαν?Τους απασχολούσε η μερίδα του λέοντος από τα κρατικά κονδύλια ..αν παίρνανε αυτά όλα ήταν καλά στην χώρα μας .... Έζησα από κοντά την αλήθεια του τύπου και την ξέρω καλά!! .. λάσπη σε κάποιο πρόσωπο που δεν θα αναφέρω το όνομα του .. καθημερινά δημοσιεύματα με αηδίες και ψέματα κι όταν πια τελειώσαν και έπρεπε να ζητήσουν συγνώμη αυτοί που δήθεν κατάγγελλαν ..το δημοσίευμα ήταν 5-10 γραμμές και μόνο μια φορά ..δεν πούλαγε γ αυτό ενώ οι καταγγελίες πουλούσαν κι ας ήταν ψέματα.. Είστε ένας άνθρωπος που καταλαβαίνεται νομίζω πως όλοι δικάζονται άθελα μας η ηθελημένα αλλά ο τύπος ποτέ .. ειδικά στην πατρίδα μας ...Για την εκκλησία να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί σε οτι ακούγετε είναι το μόνο στήριγμα αυτού του λαου που εχουν ξεπουλησει ολοι!!!

            Τετάρτη στις 4:19 μ.μ. ·  ·  2 άτομα

          • Ειρήνη Γαβριηλάκη 
            Δυστυχώς σε οτι αφορά την εκκλησία "φροντίζουμε"να βγάζουμε μόνο τα άσχημα στη φόρα και ποτέ τα καλά..Όπως λέει και η παροιμία:Φταίει ο γαϊδαρος και χτυπάμε το σαμάρι...Μ΄αυτούς που που πρεπει να τα βάλουμε δεν τα βάζουμε γιατί μέχρι εκεί φτάνει η μαγκιά μας...μόνο για να "χτυπάμε την εκκλησία μας...Το ότι γυρίζουν οι ιερείς στα σπίτια για να φωτίσουν τον κόσμο δεν το υπολογίζουμε αλλά κοιτάμε το γεγονός οτι παίρνουν χρήματα...κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ρίξει χρήματα όλοι με τη θέλησή μας το κάνουμε...Για αυτούς που δίνουμε φιλοδωρήματα στις διάφορες υπηρεσείς δεν μας πειράζει ο φωτισμός των ιερέων μας ξινίζει !!!!Αλλά και ο Χριστός μας γι΄αυτό δεν σταυρώθηκε..για την αχαριστία μας ...Αλλά εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε μυαλό ακόμα και αν σταυρωθούν όλοι οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας...

            16 ώρες πριν ·  ·  2 άτομα

          • Ειρήνη Γαβριηλάκη Ας κοιτάξουμε λίγο τους εαυτούς μας σε τί χάλι φτάσαμε και "ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω" φίλοι μου...
            16 ώρες πριν ·  ·  2 άτομα

          • Pantelis Athanasiadis 
            Γίνεται μεγάλη συζήτηση και πρέπει να εξηγήσω πως η προσφορά της Εκκλησίας διαχρονικά δεν αμφισβητείται. Εδώ, δεν μιλάμε για το σύνολο της Εκκλησίας, αλλά για ορισμένους ιερείς, που προτίμησαν την αργυρολογία της ημέρας, από του να παραστούν στην εκφορά της σορού της χώρας του Μακρυγιάννη. Δεν υπάκουσαν μάλιστα ούτε στην εντολή του Μητροπολίτη. Αυτοί εξέθεσαν την Εκκλησία. Κανένας λοιπόν δεν είναι στο απυρόβλητο, όταν μάλιστα εκθέτει την Εκκλησία. Ας το αντιληφθούμε....

            15 ώρες πριν · 

          • Valia Alexiou C' Η «Στοά» τι εφημερίδα ήταν κ. Αθανασιάδη? Γιατί μόνο αυτή αναφέρει το "γεγονός" και όχι και οι άλλες?
            15 ώρες πριν ·  ·  1 άτομο

          • Dimitris Sial όλα αυτά είναι ανακρίβειες και το μονό που κάνουν είναι να πληγώνουν την ιστορία και να τραυματίζουν της ψυχές των νέων σήμερα που με δυσκολία πηγαίνει μια μερίδα στην εκκλησία κύριε Αθανασιάδη . Αυτό καταφέρνετε κι ας νομίζετε πως υπηρετείτε την αλήθεια ..
            14 ώρες πριν ·  ·  1 άτομο

          • Pantelis Athanasiadis Η "Στοά" ήταν εφημερίδα της εποχής εκείνης κ. Αλεξίου και μην την συγχέετε με άλλες... στοές. Φύλλα της υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη της Βουλής.
            12 ώρες πριν · 

          • Pantelis Athanasiadis Αγαπητέ συμπολίτη Δημήτρη, η αλήθεια δεν πληγώνει κανένα. Η συγκάλυψη αντίθετα ενισχύει τα σαπρόφυτα που κατατρώγουν τα υγιή σώματα. Ας μην θυμηθούμε πρόσφατα περιστατικά, που οδήγησαν ιερωμένους στις φυλακές. Η Εκκλησία συνολικά παραμένει Φάρος των πολιτών.
            11 ώρες πριν · 

          • Dimitris Sial 
            Θα παραμείνει φάρος αν δεν μετράμε συνολικά το τι έκανε ο ένας και όχι οι πολλοί ,αν πάψουμε να βρίσκουμε δημοσιεύματα εφημερίδων και να τα προβάλουμε με περηφάνια ... όχι αγαπητέ μου φίλε δεν είπα να συγκαλύψουμε κάτι το μεμπτό αλλά να προστατεύσουμε της ψυχές των νέων μας ....δεν είναι δικαστικός ο παπάς που αν τ άρπαξε να μην θιγεί ολόκληρη η δικαιοσύνη ..στων ιερέα είναι διαφορετικά θίγεται ολόκληρη η εκκλησία και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν κρίνουμε κάποιων ιερωμένο . Σαφώς κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο αρκεί να είναι αυτή η πραγματική αλήθεια κι εγώ δεν νομίζω πως η εφημερίδα λέει όλη την αλήθεια ...... θέλανε την εκκλησία πάντα στο περιθώριο κάποιοι και δεν είναι καινούργιο αυτό είναι από τότε και από πριν ίσως. Δείτε όμως που κατέληξαν την Πατρίδα μας και των λαό της ...

            9 ώρες πριν · 

          • Pantelis Athanasiadis Εξακολουθούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις... Αυτό δεν πειράζει...Είναι δείγμα δημοκρατίας.
            9 ώρες πριν ·  ·  1 άτομο

          • Dimitris Sial Ας βρούμε θέματα να προβάλουμε που θα ωφελήσουν την νεολαία μας χωρίς να την κάνουν να έχει αμφιβολίες για τα πιστεύω της ..Να την χειραγωγήσουμε θετικά και να μην χρειαστεί να επέμβει ο ίδιος ο θεός φίλε μου αν και πιστεύω πως είναι πια αργά ..να μας λυπηθεί τουλάχιστον
            8 ώρες πριν · 

          • Pantelis Athanasiadis Όποιος ψάξει στο ιστολόγιό μου θα βρεί πολλά θέματα με στόχευση εθνική...
            8 ώρες πριν · 

             ·  1 άτομο

          • Nikos Konstantinidis Η ζωή καθημερινά κοστολογείται. Πολλοί αγωνιστές έμειναν άταφοι, ενώ οι εκφραστές της ψεύτικης πολιτικής, ζουν και πεθαίνουν δημοσσία δαπάνη. Με παπάδες πολλούς και με τάφους μαρμάρινους σε περίοπτη θέση.
            Πριν από 24 λεπτά ·  ·  2 άτομα



            • Ειρήνη Γαβριηλάκη Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν κλονίζεται ούτε η πίστη μας ούτε και η αγάπη μας στο Χριστό και την Εκκλησία απο τέτοια δημοσιέυματα (όσο και αν προσπαθούν με νύχια και με δόντια να το πετύχουν)..
              Πριν από 6 λεπτά · 

            • Pantelis Athanasiadis Διερωτώμαι, πού τα είδες τα νύχια και τα δόντια, σ' αυτό το κείμενο... Ας μην κάνουμε το βελόνι αλώνι, συμπατριώτισσα!
              Πριν από 2 δευτερόλεπτα · 



            • Pantelis Athanasiadis Ωραία... Θα διαφωνούμε αιωνίως... Κρατάμε τις απόψεις μας...
              πριν από ένα περίπου λεπτό · 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...