Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Αθήνα για πάντα…

Αθήνα για πάντα… Μια ενδιαφέρουσα οπτική καταγραφή του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος της Αθήνας, από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. Είναι η καταγραφή της μικρής ιστορίας της αθηναϊκής καθημερινότητας.
Σκοπός του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου είναι η διάσωση και διατήρηση οπτικοακουστικών και πρωτογενώς ψηφιακών έργων, προκειμένου να παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο πρόσβαση στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Το Αρχείο συλλέγει, αρχειοθετεί, φυλάσσει, διαχειρίζεται, συντηρεί, επεξεργάζεται, παρέχει πρόσβαση και αξιοποιεί το οπτικοακουστικό και πρωτογενώς ψηφιακό υλικό με ενημερωτικό– ειδησεογραφικό, ιστορικό – πολιτικό και εν γένει κοινωνικό– πολιτισμικό περιεχόμενο σχετικά με την Ελλάδα και τον ελληνισμό. 


Κάντε κλικ στα γράμματα του τίτλου...


For Foreigners... 
Video from older Athens... Click on the title.




2 σχόλια:

  1. Σε μία εποχή που πολλοί αδυνατούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν την ελληνική αλφάβητο είναι πολύ σημαντικό, ότι άνθρωποι σαν το φίλο μας, που έχω την τιμή να με φιλοξενεί, με έξυπνο τρόπο παρουσιάζουν διάφορα ιστορικά θέματα που τελικά είναι και πολύ κοντά και στην καθημερινότητα μας....
    Κρίτων Κοκκινάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και παλι μαθαμε κατι που δεν το ξεραμε! Ευχαριστω πολυ!...
    Ana Rakel Zumani

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...