Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ- Μια ειδική επετειακή έκδοση






*Ειδική Έκδοση της "Καθημερινής" - 
Κυριακή 8 Μαΐου 2011


Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την κατάληψη της Ελλάδας από τη Ναζιστική Γερμανία, η "Καθημερινή" προσφέρει αυτήν την Κυριακή στους αναγνώστες της ένα συλλεκτικό αφιέρωμα στη «μεγάλη νύχτα» της Κατοχής. 
Πέρα από την εξιστόρηση της Γερμανικής εισβολής και της εθνικής αντίστασης από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και επιστήμονες, το ένθετο περιέχει κυρίως τις αφηγήσεις των γεγονότων από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές τους, αλλά και από απλούς πολίτες, που έζησαν από κοντά τις σκοτεινές ημέρες του 1941. 


Στο αφιέρωμα γράφουν, μεταξύ άλλων, για το δράμα του έθνους, ο Μανώλης Γλέζος, και ο Κ. Ι. Δεσποτόπουλος, ενώ ανατρέχουμε στα ημερολόγια της Πηνελόπης Δέλτα, του Μητροπολίτη Αθηνών Χρύσανθου, του Σεφέρη, του Θεοτοκά και του Μίνωος Δούνια και στις ομιλίες του Ουίνστον Τσώρτσιλ αλλά και του ίδιου του Χίτλερ
Τέλος, το ένθετο περιέχει πλούσιο αρχειακό υλικό (φωτογραφίες, επίσημα έγγραφα, πρωτοσέλιδα εφημερίδων), μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Απόστολου Σάντα, αλλά και κατατοπιστικούς χάρτες, πίνακες και γραφήματα. Αποτελεί πολύτιμο ανάγνωσμα για κάθε Έλληνα που δεν ξεχνά τη μεγαλύτερη δοκιμασία της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας.
Την έκδοση προλογίζει ο διευθυντής της "Καθημερινής", Αλέξης Παπαχελάς.
Την επιμέλεια έχουν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας Νίκος Χρυσολωράς και Στέφανος Χελιδόνης.
Σχεδιασμός: Valentina Villegas-Νίκα
Διόρθωση, εκτύπωση, βιβλιοδεσία: Η Καθημερινή Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...